Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Omvisning på loftet

AUG
11

Omvisning på loftet


Dato Torsdag d. 11. august 2022, kl. 14:00
Sted Gilleleje Kirke, Gilleleje Hovedgade 43, 3250 Gilleleje
Medvirkende
Tove Udsholt
Omvisning på loftet

Herfra kunne de se til Sverige, de flygtende jøder, da de sad med ganske få ejendele og håbede, at de også ville nå i sikkerhed. Det skete i natten til den 7. oktober i 1943. I de tidlige morgentimer kom Gestapo. Fra fængslet i Horserød blev jøderne ført til koncentrationslejren i Theresienstadt. Tilbage på loftet lå enkelte af ejendelene; briller, regnfrakker, sko..

Idag rummer loftet kun en takketavle fra Israel. Lysestagerne, kirken fik som tak, bruges nede i kirken. I våbenhuset hænger en lille medalje fra de overlevende fra Theresienstadt.  Men - mange mærker et sus af en stor historie, når de står under de gamle spær og prøver at forestille sig, hvordan de har siddet i mørket og håbet. Og tænk, at 95% af de danske jøder trods alt nåede til Sverige.

Normalt er der ikke adgang til loftet uden særlig aftale. I juli måned er det muligt at komme med til omvisning. Deltagelse koster kr. 75 for alle over 18 år. Beløbet går til sognets Julehjælp.
Beløbet indbetales før omvisningen på mobilepay 87843 (VIGTIGT MÆRK: Loftet + dato) eller kontant til kirkekontoret i kontorets åbningstider. 

Se på nedenstående kalender for datoer.