Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Fangekoret

APR
23

Koncert med Fangekoret


Dato Søndag d. 23. april 2023, Kl. 14:00 til kl. 15:30
Sted Gilleleje Kirke, Gilleleje Hovedgade 43, 3250 Gilleleje
Medvirkende
Fangekoret
Koncert med Fangekoret

Velklingende toner fra de hardcore sangere med de rå stemmer ! 

Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge efter løsladelsen. Korleder igennem 26 år, Louise Adrian, synger med indsatte i 5 fængsler og koret optræder rundt i de danske kirker. 

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed. 

I de sidste 16 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark og der er lange ventelister på deres optræden. Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger. 

Fangekoret har overdraget 145.000 kr til Børnetelefonen under Børns Vilkår, som overskud for salget af deres CD’er. Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt. Louise Adrian har også selv skrevet en bog sit liv med Fangekoret og fået flere priser for hendes arbejde.