Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kierkegaard med FRYGT OG BÆVEN I

MAR
16

Kierkegaard med FRYGT OG BÆVEN I


Dato Torsdag d. 16. marts 2023, kl. 19:30
Sted Gilleleje Sognegård, Gilleleje Hovedgade 45, 3250 Gilleleje

Om troens ridder, det almindelige liv og en bebudet forlovelse

Den første af to aftener i selskab med Søren Kierkegaard, Frygt og Bæven, Tina von Buchwald og Ole Buchardt Olesen

Torsdag den 16.marts kl. 19.30 i Blistrup kirkelade og torsdag den 23.marts kl.19.30 i Gilleleje sognegård, fortæller Tina og Ole om Søren Kierkegaard snurrige lille bog: Frygt og Bæven. Det er jo en bog, der synes at handle om teologiske spørgsmål. Det gør den bestemt også: om Abraham i Det Gamle Testamente, der drager til Moria-bjerget, for på Guds befaling af ofre sin søn Isak. Men også nordiske sagnfigurer, som Axel og Valborg, græske helte, synes at blande sig i koret af stemmer, der vil forklare os, hvad tro og etik og det almindelige liv har med hinanden at gøre – om overhovedet noget.

Meningerne er delte om dette lille, men meget berømte skrift, af Søren Kierkegaard. Nogle mener, at han her sætter troen som en formålsbestemt ophævelse af det etiske og almene, så man i troens navn, kan påberåbe sig hvad som helst; ligesom handle imod, hvad etik og moral ellers foreskriver os. Men er det virkeligt, hvad Søren Kierkegaard siger i denne lille bog om tro og moral? Ja, det kan man måske få besvaret, ved at møde frem til de to aftener i Blistrup og Gilleleje om Søren Kierkegaards Frygt og Bæven.

Og sådan mellem os: Regine, Sørens tidligere forlovede, var netop blevet forlovet igen med Fritz Schlegel. Kunne denne forlovelse mon have haft nogen indflydelse på det, Søren Kierkegaard, i Frygt og Bæven, skriver om troen og det almene?

Kom og hør om alt dette i Blistrup og Gilleleje!